SrpskiСрпскиMagyar
24.07.2021. Subota

 izbori 2021

 imunizacija

 

 

Sistem48

JPK

Međunarodni dan devojčica


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

prezentacija

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Održani peti “Dani Svetosavlja“ u Feketiću
28.01.2019.

Ove godine KC “Car Dušan Silni“, je organizovao Svetosavsku manifestaciju, u trajanju od dva dana, 26. i 27. januara.

Prvog dana manifestacije održano je veče poezije, proze, muzike i likovnog stvaralaštva, čiji je gost bio pesnik Blagoje Baković, kao i Barbara Bede, polaznici Muzičke škole, članovi Udruženja „Izida“ i učesnici konkursa održanog na temu „Svetosavlje kao inspiracija“.

Drugog dana je održana Svetosavska akademija na kojoj je obeleženo, na svojevrstan način, „Osam vekova autokefalnosti srpske crkve“ (1219- 2019), prikazanom istorijskom dramatizacijom koju je izveo KC „Car Dušan Silni“, a autor je bila profesor istorije Ksenija Kustudić Đukić.

Na ovaj način KC „Car Dušan Silni“ je obeležio i pet godina od osnivanja. Specijalni gost bio je Aleksandar Dunić, glumac Zvezdara teatra iz Beograda, koji je govorio besede vladike Nikolaja Velimirovića, a učesnici akademije su osim „KC „Car Dušan Silni“, bili KUD-ovi „Novak Radonić“ iz Mola, „Nikola Đurković“ iz Feketića, plesni studio „Monmiraž“ iz Subotice i mnogi drugi.

KC „Car Dušan Silni“ zahvalio se svim gostima, sponzorima, kao i divnoj publici, koji su učinili da ovi “Dani Svetosavlja“ budu za pamćenje.