SrpskiСрпскиMagyar
30.11.2020. Ponedeljak

 izbori 2020

 

 

Sistem48

JPK

Međunarodni dan devojčica


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

prezentacija

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Održana zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade
06.11.2018.

Treća zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, kojoj su predsedavali premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, održana je 26. oktobra u Novom Sadu. „Treća zajednička sednica u posledenje dve godine nastavak je naše kontinuirane politike okupljanja oko projekta od nacionalnog značaja.“, izjavio je predsednik Mirović. Prema rečima, predsednice Brnabić današnja sednica potvrda je zajedničke vizije dveju vlada i saradnje na projektima koji direktno utiču na kvalitet života građana AP Vojvodine.

Na konferenciji za medije najavljeni su brojni projekti, između ostalih i projekti iz oblasti zaštite životne sredine. Ono što je važno za opštinu Mali Iđoš jeste najava rešanja problema zagađenosti rečice Krivaje. „Reka Krivaja će uz finansijsku podršku Pokrajinske vlade biti očišćena u narednih tri do četiri godine“, poručio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Govoreći o projektima iz oblasti ekologije, Mirović je istakao da će naredne godine početi realizaciju četiri prečistača i to u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Srbobranu i Temerinu. „Privodi se kraju projekat revitalizacije Velikog bačkog kanala, jedan deo finansira pokrajinska vlada, a drugi deo u Vrbasu Republika Srbija preko evropskih fondova. U narednih 3 do 5 godina čitavo to područje biće potpuno revitalizovano, prvo Kula i Vrbas što je pri kraju, a zatim će se izgraditi prečistači u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu što će finansirati Pokrajinska vlada, dok će za prečistač u Temerinu i Srboranu svoj udeo dati Vlada Republike Srbije. Reka Krivaja će uz finansijsku podršku Pokrajinske vlade biti očišćena u narednih tri do četiri godine“, istakao je Mirović nakon zajedničke sednice.

Pogledajte izjave sa konferencije za medije:
Zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade
Igor Mirović nakon zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade
Ana Brnabić nakon zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade